31 Mart 2013 Pazar

Peynirli Mısır Çorbası




Mutfak: Türk
Süre: 40-60 dk.

Malzemeler
2 çorba kasigi sivi yag
2 adet dogranmis sogan
1 tatli kasigi kimyon
4 su bardagi tavuk suyu
2 adet orta boy patates (soyulmus ve küçük küçükdogranmis)
1 su bardagi haslanmis ve püre halina getirilmis misir
2 su bardagi haslanmis misir
1/4 su bardagi ince kiyilmismaydanoz
1 su bardagi rendelenmis çedar peyniri
1/4 su bardagi krema (arzuya göre)
Tuz
Karabiber

Yspılışı
Kalin tabanli bir tencerede yagi isitin. Sogani ekleyip harli atestte rengidegisene kadar yaklasik 5 dakika pisirin.Dövülmüs sarimsak ve kimyonu ekleyip karistirarak 1 dakika pisirin. Tavuksuyunu ekleyip kaynatin. Patatesi ekleyip atesikisin. Kapagini kapatmadan 10 dakika pisirin. Püre haline getirdiginiz misiri,haslanmis misir tanelerini ve maydanozu ekleyin. Kaynamaya birakin. Kaynadiktan sonra 10 dakika harli ateste pisirin. Peyniri, tuz, karabiber ve kremayi ekleyin. Peynir eriyinceye kadar kisikateste pisirmeye devam edin. Sicak sicak servis yapin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.