25 Mart 2013 Pazartesi

Krutonlu Çılbır




Mutfak: Fransa
Süre: 10-20 dk.

Malzemeler
2 Dis Sarmisak
6 Yumurta
1.5 Su Bardagi Yogurt
3 Çorba Kasigi Tereyagi veya Siviyag
2 Çay Fincani Kruton Ekmek
1 Çay Kasigi Kirmizibiber
3-4 Dal Maydanoz Tuz

Yapılışı
Sarimsagi az tuzla ezip yogurda ekleyin ve pütürsüz bir hale gelinceyekadar karistirin.Genis bir tencerede suyu kaynatip yumurtalarai teker teker kirin.Yumurtalarin beyazlari katilasinca delikli kavgirle süzüp yayvan bir servistabagina alin.Yumurtalarin çevresine bir sira kruton ekmek dizip sicak olarak bekletin.Üzerine sarimsakli yogurdu dökün.Tereyagini kizdirip kirmizibiber ekleyin. Karisimi yogurdun üzerinegezdirin.Maydanozla süsleyip servis yapin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.