11 Mart 2013 Pazartesi

Nohut Güveç


Malzemeler
1 Su Bardagi Nohut
2 Çorba Kasigi Zeytinyagi
2 Dogranmis Kuru Sogan
2 Büyük Patlican3 Kirmizibiber
2 Büyük Patates
2 Dis Sarmisak
Pul biber,
Yenibahar
Tuz,
Karabiber
2 Çay Kasigi Zeytin Ezmesi
2 Çay Kasigi Domates Püresi

Yapılışı
Nohutlari aksamdan islatin. Süzüp 10 dakika pisirin ve tekrar süzün.Patlicanlari dilimleyip tuzlayin. Yikayip kurulayin. Dogranmis soganizeytinyaginda kavurun. Patlican, biber ve domatesleri kizartin.Nohut ve sebzeleri güvece kat kat dizin. Sarimsak, pul biber ve yenibahariekleyin.Zeytin ezmesi, domates püresi ve 2 yemek kasigi suyu karistirip güveceilave edin. Su ekleyip kapagini kapatin. 190 derece firinda 1.5 saat pisirin.Servis yapin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.