11 Mart 2013 Pazartesi

Zeytinyağlı Ala Sebze



Mutfak: Türk
Süre: 40-60 dk.

Malzemeler
2 orta boy sogan
350 gr. patlican
1/2 kg. kabak
1/2 kg. domates
1 yesil çarliston biber
1 kirmizi biber
4 çorba kasigi zeytinyagi (60 ml.)
2 dis dövülmüs sarmisak
3 çorba kasigi taze kiyilmis feslegen
2 çorba kasigi taze veya kuru kekik
2 çorba kasigi maydanoz
2 çorba kasigi taze nane
2 çorba kasigi domates püresi
2 taze sogan

Yapılışı
Soganlari yarim halkalar halinde dograyin. Patlicanlari önce dörde kesin, sonra iri küpler halinde dograyarak, tuzlu suda bekletip yikayin. Kabaklari robotta dilimleyin. Domateslerin kabuklarini çikartin ve büyük küpler halinde kesin. Çarliston biberleri uzun seritler halinde kesin. Zeytinyagini tencerede isitin, taze sogan ve sarmisaklari 5 dk. kadar kavurun. Soganlar yumusamali, ancak renkleri koyulasmamalidir. Kavrulmus soganlara diger bütün malzemeleri ilave edip 2-3 dk. sote edin. Tencerenin kapagi kapali olarak 30-40 dk. kadar orta ateste pisirin. Sicak veya soguk servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.