11 Mart 2013 Pazartesi

Zeytinyağlı Yaprak Sarması



Mutfak: Türk
Süre: 40-60 dk.

Malzemeler
2 orta boy sogan
2 yemek kasigi çam fistigi
2 yemek kasigi kusüzümü
1 orta boy havuç
1/2 su bardagi pirinç
1 su bardagi zeytinyagi
2 su bardagi su
100 gr. yaprak
1 limon
4-5 dal maydanoz
4-5 dal dereotu
4-5 dal nane
Yenibahar
Karabiber
Seker
Tuz

Yapılışı
Yapraklari sicak suda 5 dakika bekletin, avuç içiyle iyice sikip süzün, tek tek ayirip, saplarini koparin. Zeytinyaginin yarisini bir tencereye alip kizdirin, üzerine çam fistigini ekleyin, birkaç dakika kavurun. Soganlari ince kiyip, çam fistiklarinin üzerine ekleyin. Soganlar iyice pembelesinceye kadar kavurun, pirinci ekleyip birkaç kez çevirin, üzerine su ve kus üzümünü ilave edin. Karabiber, seker, tuz ve yenibahari ekledikten sonra iyice karistirin. 5 dakika kadar kaynatin. Tencerenin altini kapadiktan sonra ince kiyilmis maydanoz, dereotu ve naneyi ekleyip, iyice karistirin. Iç alindiktan sonra, yapraklara sarin. Havucu ve limonu dilimleyin. Tencerenin dibine artan yapraklari yerlestirin, üzerine yagli kagit koyun ve havuçlari, üstüne sarmaları, üste limonlari dizin. En üste bir kapak kapatin, 1,5 su bardagi su ve kalan zeytinyagini üzerinde gezdirip 20 dakika pisirin. Soguduktan sonra servis yapin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.