12 Mart 2013 Salı

Zeytinyağlı Kuru Dolma



Mutfak: Türk
Süre: 20-40 dk.

Malzemeler
1 kg kuru biber ve patlican
1,5 su bardagi pirinç
1 tatli kasigi karabiber
1 tatli kasigi kirmizi biber
1 yemek kasigi nane
1 yemek kasigi biber salçasi
1 yemek kasigi domates salçasi
6-7 bas kuru sogan
1 su bardagi sivi yag

Yapılışı
Soganlari dograyip zeytinyaginda kavurun. Domates, biber salçasi, karabiber, kirmizibiber ve nane ekleyip iyice kavurun. Pirinç ve tuz ilave edin. Birkaç kez karistirdiktan sonra 1 su bardagi kaynamis su ekleyip biraz demlendirin. Hazirladiginiz iç malzemeyi biber ve patlicanlara doldurun. Tencereye yerlestirip 1-1,5 su bardagi su ilave edin. Orta hararetli ateste 20 dakika pisirin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.