11 Mart 2013 Pazartesi

Zeytinyağlı Patlıcan Dolması



Mutfak: Türk
Süre: 40-60 dk.

Malzemeler
1 kg. patlican
200 gr. pirinçten hazirlanmis zeytin yagli dolma harci
1/2 çay kasigi tuz
60 ml. (1/4 su bardagi) zeytinyağı
200 gr. konkase domates
1/2 çay kasigi toz seker
125 ml. (1/2 su bardagi) su

Yapılışı
Patlicanlari bas tarafindan kesin. Dista ince bir kabuk birakarak, içini keskin bir biçakla çizerek kesin. Iki avucunuzla ovaliyarak, patlicanin içini disari çikartin. Birkaç santim boyunda bir kismini kesip, kapak olarak kullanmak üzere bir kenera ayirin. Oyulmus patlicanlari yikayip, süzdürün. Dolma içini, kapak için bir bosluk birakarak, patlicanlarin içine doldurun. Üzerine kapagini geçirin, kürdanla kapagi tutturun. Tencerenin altina harci hazirlarken ayirdiginiz maydonoz, nane ve dereotu saplarini yerlestirin. Dolmalari tencereye dizin. Üzerine tuz, zeytinyagi, seker, domates ve suyunu ilave edip, yagli kagit örtün. Tencerenin kapagini örterek agir ateste 40-45 dakika pisirin. Tencereyi atesten alin. Dolmalari, tencerenin içinde, kapagini açmadan, sogumaya birakin. Dolmalar soguyunca tencereden alip, tabaklara aktarin. Zeytinyagli patlican dolmasini soguk olarak servis yapin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.