18 Şubat 2013 Pazartesi

Mozaik Pasta


Malzemeler

1 adet yumurta
120 gr. şeker
80 gr. kakao
70 gr tereyağı
1 çay bardağı süt
50 gr. badem
1 paket bisküvi

Yapılışı

Çukur bir kabda yumurtanın sarısına şeker ekleyelim ve kuvvetli bir şekilde çırpalım. Üzerine kakao ve tereyağını ilave edip karıştırmaya devam edelim. İri kıyılmış bademleri ve parçalanmış bisküvileri ve sütü ekleyelim. Karıştırmaya devam edelim. Yoğun bir kıvama geldiğinde pastamızı koyacağımız kabın altına
folyo kağıt serip pastamızı koyup bastırarak kalıbın şeklini almasını sağlayalım. Donması için buzdolabına koyalım. Buz dolabından çıktığında folyo kağıdı çekerek kalıptan çıkaralım dilimleyerek servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.