12 Mart 2013 Salı

Zeytinyağlı Enginar



Malzemeler
5 tane enginar
2 orta boy patates
2 orta boy havuç
8 bas arpacik sogani
1 su bardagi haslanmis bezelye
3/4 su bardagi zeytinyagi
1 limon
1 yemek kasigi un
6-7 dal dereotu
1 parça limon tuzu
Tuz
Seker

Yapılışı
1 lt. suda 1 parça limon tuzu ve 1 tatli kasigi unu eritin. Siyahlasmamasi için enginarlari suyun içine atin. Patates ve havucu küp küp dograyip enginarlarin üzerine ilave edin. Baska bir kapta 1/2 yemek kasigi unu azar azar sulandirarak çirpin, suyu 1 lt.`ye tamamlayin. Diger kaptaki tüm sebzeleri suyu süzerek buraya geçirin. Üzerine zeytinyagi, seker, tuz, arpacik soganlari ilave edin. Su kaynadiktan sonra 20 dakika daha pisirin. Soguduktan sonra üzerine haslanmis bezelye ve dereotu koyarak servis yapin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.