12 Mart 2013 Salı

Zeytinyağlı Havuç



Mutfak: Türk
Süre: 20-40 dk.

Malzemeler
2 orta boy sogan
5 dis Sarmisak
9 orta boy
1 kg Havuç
3-4 dal maydanoz
2 yemek kasigi 15 gram pirinç
8 yemek kasigi 80 gram Zeytinyagi
1/2 tatli kasigi Tuz
1 tatli kasigi Seker

Yapılışı
Sogani ve sarmisagi soyun, sogani yarim daire seklinde ince ince dograyin sarmisagi ise ince kiyin. Tencereye zeytin yagi ve ve dogranis sogani koyun. Kapagi kapatarak kisik ateste 4-5 dakika kavurun. Ince dogranmis sarmisak, tuz, seker ve suyu soganlara ekleyin ve kaynamaya birakin. Havucu soyun ve 1 santimetre kalinlikta daire seklinde dograyin. Tencerede pismekte olan karisima ekleyin. Üzerine pirinci serpip kaynayinca atesi kisin. Havuç yumusayincaya kadar, yaklasik 25-30 dakika pisirin. Servis tabagina aldiginizda sogutun ve üzerine maydanoz yapraklarini serpistirirerek servis yapin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.