10 Mart 2013 Pazar

Provans Usulü Tavuk Göğsü

Mutfak: Diğer
Süre: 40-60 dk.

Malzemeler
4 tavuk gögsü, herbiri 175 gr derisi soyulmus,
25 gr un
Tuz ve karabiber
2 yemek kasigi ayçiçek yagi
50 gr margarin veya tereyagi
1-2 dis sarmisak, ikiye kesilmis
400 gr konserve küp domates
2 taze sogan, dogranmis
2 çay kasigi domates salçasi
1/2 yesil biber, küp halinde kesilmis
1/2 çay kasigi kurutulmus kekik
1 yemek kasigi dogranmis taze maydanoz, süslemek için

Yapılışı
Firini 110 C dereceye kadar isitin.Tavuk gögüslerini 2 yagli kagidin arasina koyup l cm. kalinliga gelinceyekadar dövün. Bir kagit havlu ile dövülmüs tavuk gögüslerini iyice kurulayin.Unu düz bir tabaga koyup tuz ve biberi ekleyin. Tavuklarin iki tarafini unabatiriri.Büyük bir tavada ayçiçekyagi ve margarini isitin. Yag kizinca sarimsaklarikoyup l dak. kizartin, sonra delikli bir kasikla çikartin.Tavuklari tavaya koyup sarimsakli yagda her iki taraflarini da 3-5 dak.kizartin. (Asçinin önerisine bakin.) Tavadan alip kagit havlu ile yagini alipfirinda sicak tutun. Yagin çogunu tavadan dökün. Maydanoz hariç bütün malzemeyi tavaya ekleyin. Domateslerin suyunu da katin, iyice karistirip, bir tasim kaynatin. Tuz ve biberle tatlandirin. Agir ateste ara sira karistirarak 5 dakika pisirin. Firinda sicak tuttugunuz tavuk gögüslerini tekrar tavaya koyup 5 dakika domates sosunun içinde pisirin. Maydanozla süsleyip, sicak olarak servis yapin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.