21 Mart 2013 Perşembe

Sebzeli Omlet




Mutfak: Türk
Süre: 20-40 dk.

Malzemeler
175 gr sogan
1 yemek kasigi sivi yag
1 dis sarimsak
1 orta boy kirmizi biber
1 orta boy yesil biber
450 gr domates
6 yumurta
Biraz kekik

Yapılışı
Bir tavaya zeytinyagini koyun. Dogranmis sogani içine ekleyip, rengidegisip, yumusayincaya kadar orta ateste kavurun. Diger tarafta sarmisagi dövün ve tavanin içine ekleyin. Biberlerin çekirdeklerini çikarip, küçük küçük dograyin ve onu da tavaya ilave edin.Sik sik karistirarak 6-7 dakika kadar pisirin. Domatesleri soyup çekirdeklerini ayirdiktan sonra ufak ufak dograyin. Onuda tavaya ekleyin. Suyunu çekip, iyice pisinceye kadar bekleyin.Bir kapta yumurtalari hafifçe çirpin ve maydanoz ile diger baharatlari daekleyerek tavaya dökün. Bir spatula yardimiyla yumurtanin her tarafakarismasini ve iyicepismesini saglayin. Karisini katilasip, altin renginialincaya kadar pisirin. Omlet pistikten sonra ince ince kiydiginiz maydanozlari üzerine serperek,bir dilim taze ekmek esliginde servis yapin. Afiyet Olsun.




0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.