23 Mart 2013 Cumartesi

Sebze İçli Omlet




Mutfak: Türk
Süre: 20-40 dk.

Malzemeler
1 Adet Sogan
50 gr Margarin
150 gr Bezelye (dondurulmus)
Tuz
Karabiber
6 Adet Yumurta
3 Yemek Kasigi Süt
75 gr Kasar Peyniri (rendelenmis)
100 gr Salam
1/2 Demet Maydanoz (kiyilmis)
Kekik

Yapılışı
Sogani küb seklinde dograyin ve 20 gr yagda kavurun.Kavurdugunuz soganlari bezelye ve 1/2 su bardagi su, tuz, karabiber ilaveedin.Yumurtalari süt, rendelenmis peynirinin 2/3'ü biraz tuz ve karabiber ileçirpin. 15 gr yagi tavada eritin. Yumurtali karisimin yarisini tavaya döküp bir adetomlet pisirin. 2. yarisiyla da ayni sekilde bir omlet daha pisirin.Salami ufak ufak dograyin, maydanoz ve kekikle birlikte bezelyelere ilaveedin.Omletin içini hazirladiginiz bezelyeli harç ile doldurup kalan kekik vepeyniri serperek servisyapin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.