16 Mart 2013 Cumartesi

Limonlu Tavuk




Mutfak: Türk
Süre: 20-40 dk.

Malzemeler
8 adet Tavuk kalça
4 yyemek kasigi Zeytinyagi
4 adet Taze sogan
1 adet Limon
2 su bardagi Tavuk suyu
2 dis sarmisak
1 tatli kasigi Nisasta
1 yemek kasigi Ayçiçek yagi
1 tatli kasig Kekik
1 tatli kasigi kirmizi pul biber
Tuz
Karabiber

Yapılışı
Taze soganlari ayiklayip dograyiniz 2.Sarmisaklari kiyiniz. Limonun suyunu sikip, kabugunu rendeleyiniz. Yayvan bir tencerede 4 dk. zeytinyagini ve kiyilmis sarmisaklari kizdirip, tavuk kalçalarini ilave edip, renk verdiriniz. Renk alan tavuk kalçalarini isiya dayanikli bir firin kabina diziniz. Küçük bir tencerenin içine tavuk suyunu, limon suyunu ve limon kabugu rendesini koyup kaynatiniz. Küçük bir kasenin içinde ayçiçek yagini ve nisastayi boza kivamina gelinceye kadar karistiriniz. Kaynayan tavuk suyuna nisasta karisimini karistirarak ilave edip, tuz ve karabiber ile baharatlandiriniz. En son olarak tavuk kalçalarinin üzerine kiyilmis taze soganlari, kekigi , kirmizi pul biberi ve sosu döküp, önceden 200 derecede isittiginiz firinda tavuklar iyice kizarana kadar pisiriniz. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.