11 Mart 2013 Pazartesi

Zeytinyağlı Kabak



Mutfak: Türk
Süre: 20-40 dk.

Malzemeler
1 kg kabak
1/2 demet taze sogan
3 domates
1/2 su bardagi zeytinyagi
1 demet dereotu
1 limonun suyu

Yapılışı
Kabaklari yikayip, ortadan ikiye bölün, sonra da her parçayi dörde bölün. Bir tencerenin içine dizin. Taze soganlari temizleyin, ince kiyin, domatesleri blendirdan geçirin, limonu sikin. Sogan, domates, zeytinyagi, limonun suyu, seker ve tuzu iyice karistirin, kabaklarin üzerine yayin. Tencerenin kapagini kapatip, kisik ateste, kabaklar yumusayana kadar pisirin. Ocagi kapattiktan sonra, dereotunu ince kiyin, yemege karistirin. Soguk servis yapin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.