11 Mart 2013 Pazartesi

İtalyan Usulü Kuzu Böbreği

Mutfak: İtalya
Süre: 20-40 dk.

Malzemeler
8 kuzu böbregi, yaglari alinmis
25 gr margarin veya tereyagi
1 yemek kasigi ayçiçek yagi
1 büyük sogan, ince dogranmis
1 dis sarimsak, ezilmis
1 büyük dolmalik kirmizi biber,dogranmis
100 gr mantar, dilimlenmis
125 ml et suyu
4 domates, kabuklari soyulmus ve dogranmis
1 çay kasigi damates salçasi
1/2 çay kasigi kekik
Tuz ve karabiber

Yapılışı
Böbrekleri parçalara ayirin.Büyük bir tavada margarin ve çiçekyagini kizdirin. Böbrekleri bir kereçevirerek 3 dakika kizartin. Böbrekleri delikli bir servis kasigiyla alip birkenara koyun.Sogani ve sarimsagi tavaya koyup ara sira karistirarak 5 dakika kizartin.Kirmizi biber ve mantari ekleyip, yine ara sira karistirarak 3 dakika daha pisirin. Et suyu, domates, domates salçasi ve kekigi ekleyin. Tuz ve biberle tadini ayarlayin. Zeytinleri üstüne koyup, böbrekleri ekleyin. Tavanin kapagini kapatin 10 dakika, böbrekler yumusayincaya kadar pisirin. Pisirme süresince böbrekleri 1-2 defa çevirin. Tuz ve biberiniayarlayip hemen servis yapin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.