10 Mart 2013 Pazar

Sebze Tava

Mutfak: Türk
Süre: 40-60 dk.

Malzemeler
1 Adet Patates
1 Adet Havuç
1 Adet Sogan
1 Adet Kabak
1 Demet Maydanoz
Mercanköşk
Tarhun
Feslegen
1-2 Çorba Kasigi Misir Unu
1 Tatli Kasigi Zeytinyagi
Tuz

Yapılışı
Patates, havuç, sogan ve kabagi yikayip temizleyelim. Maydanoz, mercankösk, tarhun, feslegen ve sebzeleri buharda veya çok az suda haslayalim. iyice pistikten sonra sebzeleri tahta kasikla ezerek püre haline getirelim.Yagsiz bir tavaya bir tatli kasigi zeytinyagi koyalim. Iyice kizdiralim. Hazirladigimiz sebzeli karisimdan tavaya bir kepçe kadar alalim. Sekil verebilmek için sebzenin içine bir miktar misir unu veya galeta unu ilave edelim.Sebzeleri tavada devamli karistiralim. Karisimin bir süre sonra katilastigini ve sebzelerin birbirine yapistigini göreceksiniz.Sebzeler mücver seklini aldiginda alt üst ederek iki tarafini da kizartalim. Diledigimiz miktarda kizardiginda tabaga alarak garnitürlerle zenginlestirip ana yemek olarak servis yapalim. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.