12 Mart 2013 Salı

Kekikli Soğanlı Kuzu Kebabı



Mutfak: Türk
Süre: 40-60 dk.

Malzemeler
500 gr. kuzu kusbasi
6 yemek kasigi zeytinyagi
4 adet çarliston biber
4 adet sivribiber
3 adet domates
20 adet arpacik sogan
1 yemek kasigi un
1 yemek kasigi salça
1 yemek kasigi kekik
1 tatli kasigi kirmizibiber
Tuz
Karabiber

Yapılışı
Kabugu soyulmus 2 adet domatesi küp küp dograyiniz. Çarliston ve sivribiberleri ayiklayip - dograyiniz. 4 yemek kasigi zeytinyagini bir tencerede kizdirip etleri kavurunuz. Etler rengini alip - suyunu çekince -soganlari ekleyip - pembelesinceye kadar kavurunuz. Dogranmis biberleri ekleyip - sote ediniz. Un ve salçayi ekleyip - kokusu gidene kadar pisiriniz. Sicak suyu - dogranmis domatesleri - kirmizibiberi - kekiginin yarisini - tuz ve karabiberi ekleyip - etler yumusayincaya kadar kaynatiniz. Kalan 1 adet domatesi dilimleyiniz. Bir tavada 2 yemek kasigi zeytinyagini kizdirip -domates dilimlerini ve kekigin kalan yarisini birlikte sote ediniz. Servis tabagina aldiginiz kekikli soganli kuzu kebabini - kizarmis kekikli domatesler ile süsleyip sicak olarak servis ediniz. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.