5 Mart 2013 Salı

Patlıcanlı Patates Tava

Malzemeler
3 adet patates
1 adet patlıcan
150 gr. parmesan peynir (rendelenmiş)
1/2 demet maydanoz
2 diş sarımsak
Tuz, kimyon, kuru nane
3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı
Patlıcan ve sarmısakları ince bir şekilde keselim. Genişce bir tavada önce zeytinyağını koyup
sarmısakları bir iki çevirerek kavuralım. Üzerine patlıcanları koyup yumuşak bir hal alana kadar kavuralım. Kavurma işi bittiğinde patlıcanları ateşten indirelim. Patatesleri rendenin kalın tarafıyla rendeleyelim. Çok ince kıyılmış maydanozu, tuzunu, nane ve kimyonu ekleyip karıştıralım. Tavamızın altını zeytinyağı ile yağlayıp düzgün bir şekilde patateslerimizi yerleştirelim. Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri her tarafa yayarak serpelim. Sonra patlıcanlarımızı serelim üstüne kalan patateslerimizi serip bir kapak yada tabak kapatarak alt üst kızartalım. Her iki tarafı kızardığında dilimleyip servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.