22 Mart 2013 Cuma

Pırasa Çorbası




Mutfak: Türk
Süre: 20-40 dk.

Malzemeler
3 kalin pirasa
1.5 çorba kasigi tereyagi
1 çorba kasigi zeytinyagi
1 ince dogranmis kuru sogan
1.5 su bardagi pirinç
4.5 su bardagi sebze suyu
Tuz
Karabiber

Yapılışı 
Pirasayi yikayip ince ince dograyin. Bir tencerede tereyagi ve zeytinyagini kizdirip soganlari ve pirasayi ilave ederek kavurun. Yikanmis pirinci ekleyip bir kaç kez karistirin. Sebze suyunu ilave edip kapagini kapatin. Agir ateste 1 saat kadar pisirin. Tuz, biber ekin. Üzerine kiyilmis maydanoz serpin. Sicak olarak servis yapin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.