11 Mart 2013 Pazartesi

Kırmızı Biberli Tavuk

Mutfak: Fransa
Süre: 60dk-Fazla

Malzemeler
4 parça tavuk, derili
15 gr margarin veya tereyagi
500 gr sogan, ince dogranmis
1 dis sarimsak, ezilmis
1 yemek kasigi tatli toz kirmizi biber
Tuz ve karabiber
150 ml tavuk suyu, kaynar halde
150 ml krema

Yapılışı
Firini 18O C'ye isitin.Büyük ve derin olmayan bir güveçte margarini eritin. (Kap atese dayaniklive tavuklar bir tek düzeyde kozacak kadar büyük olmali.) (Asçininönerisine bakin.) Sogan ve sarimsagi ekleyip güvecin kapagini kapatin.Yaklasik 45 dak., sogan ve sarimsak kahverengi bir püre haline gelinceyekadar, pisirin.Hafifçe atesi yükseltin. Tavuk parçalarini, kirmizi biberi tuz ve karabiberiekleyin.Güvecin kapagini kapatip yemegi firinda 45 dak. pisirin. Zaman zaman,tavuk kurumaya yüz tuttukla sicak olarak tavuk suyundan ekleyin. Kremayi bir kapta isitin, ama kaynatmayin. Tavugun üstüne döküp taze soganla süsleyin ve servis yapin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.