19 Mart 2013 Salı

Yumurta Kroketi




Mutfak: Fransa
Süre: 40-60 dk.

Malzemeler
8 Yumurta
1 Çorba Kasigi Margarin
7 Çorba Kasigi Un
1 Su Bardagi Süt
2 Çorba Kasigi Rendelenmis Kasar Peyniri
2-3 Çorba Kasigi Galeta Unu
Kizartmak Için Siviyag
Birkaç Dal Dereotu
Tuz
Karabiber
Pulbiber

Yapılışı
Yumurtalarin 6 tanesini kati kivamda haslayin. Kabuklarini soyup küpseklinde dograyin.Tencerede margarini eritip dört kasik un ekleyerek pembelestirin. Azarazar sütü ilave edip karistirin. Iyice koyulasip sos kovamini alincaya kadarorta ateste karistirarak pisirin. Atesten alip tuz, karabiber, kasar peyniri, 1yumurtanin sarisi ve dogradiginiz yumurtalari ilave ederek iyice karistirin.Su ile islatilmis bir tabaga alip sogumaya birakin.Kalan yumurtanin akini küçük bir kasede iyice. çirpin. Ellerinizi unlayipkarisimdan yumurta büyüklügünde parçalar koparin ve kroket sekli verin. Önce una, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayin. Siviyagi tavada kizdirip kroketleri kizartin. Kagit havlu üzerine alip fazla yagini çektirin. Dereotu ve pulbiberle süsleyip sicak olarak servis yapin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.