11 Mart 2013 Pazartesi

Izgara Tavuk Budu

Mutfak: Türk
Süre: 20-40 dk.

Malzemeler
8 tavuk budu
4 yemek kasigi ketçap
2 yemek kasigi Worcestershire sosu
1/2 küçük sogan, iyice dogranmis
25 gr seker
1 yemek kasigi limon suyu
Tuz

Yapılışı
Marine eti hazirlamak için ketçap, Worcestershire sos, sogan, seker ve limonsuyunu bir kapta karistirin. Tuz ve kirmizi biberle tatlandirin. Karisimi butlarin üstüne firçayla sürün. Butlari marinatm içinde buzdolabinda 8 saatdinlendirin. (Asçinin önerisine bakin)Mangali isitin. Butlari marinattan alip 15-20 dakika pisirin. Pisme sirasindaüstlerine firçayla marinattansürün.Butlari sicak bir servis tabagina aktarip üstlerine kalan marinati döküp,servis yapin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.