18 Mart 2013 Pazartesi

Balkabaklı Tart




Mutfak: Türk
Süre: 40-60 dk.

Malzemeler
Tart hamuru için:
1 su bardagi un (150 gr.)
2 çay kasigi seker
1/2 su bardagi margarin (125 gr.)
6-7 çorba kasigi soguk su

Tart içi için: 
1 su bardagi rendelenmis bal kabagi (750 gr.)
1/2 su bardagi ceviz içi (50 gr.)
4 yumurta
1 su bardagi seker (250 gr.)
2 çay kasigi tarçin
2 çay kasigi zencefil
3/4 su bardagi krema (200 ml.)
1/3 su bardagi un (50 gr.)

Yapılışı
Un, seker ve margarini, robotun ana haznesine koyun. Robotu kisa araliklarla 15 defa çalistirin ve durdurun. 3 çorba kasigi soguk su koyarak,5 defa daha çalistirin. 2 çorba kasigi daha su ekleyip, 3 kere daha çalistiripdurdurun. Hamur toplaniyorsa robottan alin. Eger dagiliyorsa azar azar suekleyerek kisa araliklarla birkaç kez daha çalistirin. Balkabaklarinin üzerine yarim bardak su koyarak, agzi kapali bir tencerede yumusayincaya kadar(30 dk.) pisirin. Pistikten sonra robotun ana haznesinde cevizlerle beraberçekin. Ayri bir kapta yumurtalari el mikseri ile çirpin. Seker, tarçin,zencefil ve kremayi ekleyin. Kabak püresi ile yumurta karisimini iyicekaristirin. Hazirlamis oldugunuz hamuru tart kalibina koyun ve üzerinekabak karisimini dökün. Tartinizi, firinda önce 220 C derecede 10 dk., daha sonra 150 C derecede 40 dk. kadar pisirin. Tartin ortasina temiz bir biçak sokup temiz çiktiginda firindan alin. Ilik veya oda sicakliginda servis yapin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.