11 Mart 2013 Pazartesi

Karidesli Makarna

Mutfak: Fransa
Süre: 20-40 dk.

Malzemeler
1 Paket Burgu Makarna
500 gr Ayiklanmis Karides
1 Su Bardagi Domates Ezmesi
1 Taze Sogan
1 Dilim Limon
2 Çorba Kasigi Zeytinyagi
2 Çorba Kasigi Kasar Rendesi
1 Çorba Kasigi Galeta Unu
2-3 Dal Kiyilmis Maydanoz
Tuz
Birkaç Karabiber Tanesi

Yapılışı
Karabiber taneleri, 1 tutam tuz ve limonu 1 su bardagi suda 1 0 dakika kaynatip süzün. 1 bardak su ekleyip tekrar kaynatin. Karidesleri ilave edip 2 dakika haslayin ve kevgirle haslama suyundan alin.Taze sogani kiyip 2 kasik yag kasik haslama suyunda pisirin. Domates ve 1 tutam maydanoz ilave edip 5 dakika daha pisirin. Haslama suyunu ekleyip 10 dakika sonra atesten alin. Karidesleri ilave edin.Makarnayi diri kivamda haslayin. Süzüp peynir ve karidesli karisimi ilave edin. Yaglanmis firin kalibina döküp galeta unu serpin ve firinda üzeri kizarana kadar pisirin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.