19 Mart 2013 Salı

Yumurta Tatlısı





Mutfak: Anadolu
Süre: 20-40 dk.

Malzemeler
3 Yumurta
1 Çorba Kasigi Un
2 Çorba Kasigi Yogurt
1 Çay Bardagi Siviyag

Şerbet için:
1 Çay Fincani Tozseker
2 Çay Fincani Su
1 Tutam Toz Safran

Yapılışı 
Tozseker ve suyu tencerede kaynatin. Koyulasmaya baslayinca toz safrani ilave edip karistirin ve sogumaya birakin.Yumurta, un ve yogurdu mikserle çirpin. Siviyagi tavada isitiphazirladiginiz karisimi dökün. Alt tarafi kizarinca ters çevirin ve iki yüzünüde pisirin. Pisme esnasinda tahta spatula yardimiyla esit üçgenler halindedilimleyin.Atesi iyice kisin. 1 bardak soguk serbeti hamurun üzerine gezdirin.Serbetiçekinceye kadar kisik ateste 8-10 dakika pisirin. ilik olarak servis yapin. Afiyet Olsun.




0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.