11 Mart 2013 Pazartesi

Zeytinyağlı Lahana Sarması



Mutfak: Türk
Süre: 20-40 dk.

Malzemeler
1 orta boy gevsek yaprakli lahana
2 su bardagi pirinç
1 su bardagi zeytinyagı
3 çorba kasigi çam fistigi
4 çorba kasigi kus üzümü
1 çorba kasigi kuru nane
8-10 sogan
8-10 dal maydanoz
1 çay kasigi toz seker
1 çay kasigi tarçin
1 çay kasigi yenibahar
8-10 dal dereotu
1 tatli kasigi tuz

Yapılışı
Tencereye incecik kiyilmis sogan, fistik, tuz ve yagi koyunuz. Hafif hararetli isida agzi kapali olarak 10 dakika pisiriniz. 3 su bardagi kaynar su, seker, kus üzümü ilave edip bir tasim kaynayinca ayiklanmis ve yikanmis pirinci içine saliniz. Bes dakika orta hararetli isida kaynatip isisini azaltarak 20-25 dakika pisiriniz. Kiyilmis maydanoz, dereotu, nane, tarçin, yenibahar ilave edip karistiriniz. Yapraklari haslayip istenilen büyüklükte kesiniz. Masa üzerine yayarak üzerine yeteri kadar iç koyup muntazam sariniz. Tencereye maydanoz ve dereotu saplari yerlestirip sarmaları diziniz. Üzerine suyunu döküp yarim limon sikiniz. Hafif hararetli isida suyunu çekip yumusayincaya kadar pisiriniz. Kabinda sogutup servis tabagina muntazam dizerek sekillendirilmis limon dilimleri ve maydanoz dallari ile süsleyiniz. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.