11 Mart 2013 Pazartesi

Zeytinyağlı Biber Dolması



Mutfak: Türk
Süre: 60 dk-Fazla

Malzemeler
1 kg. dolmalik biber
2 su bardagi pirinç
3 adet büyük boy sogan
1 adet domates
2 çorba kasigi domates salçasi
1 çay bardagi kuru üzüm
1/2 demet maydanoz
1 çorba kasigi kuru nane
3 tatli kasigi yeni bahar
1 çay bardagi karabiber
1 çay bardagi kirmizi biber
1 tatli kasigi tuz
2 tatli kasigi toz seker
1 çay bardagi zeytinyagi

Yapılışı
Sogan ve maydanozu ince kiyin. Domatesi kucuk kup seklinde dograyin.Pirinci ayikladiktan sonra uzerine sicak su dokup 20 dakika bekletin.Dolmanin icini hazirlamak icin, sogan, maydanoz ve domatesi siviyagdakisa bir sure kavurun. Nane, yeni bahar, karabiber, kirmizbiber, tuz ve tozsekeri ekleyip karistirin. Pirinci ilave edin. 2 su bardagi su ekleyip, pilavgibi pisirin. Zeytinyagini ilave edip karistirin.Dolmalik biberleri yikayin. Uzerlerini kesip, iclerini temizleyin.Biberleri hazirladiginiz icle doldurun.Bir tencereye su doldurup kaynatin. Dolmalari delikli bir tencereye ya datel kevgire dizin. Delikli tencereyi veya kevgiri su kaynayan tencereninuzerine oturtup, dolmalari buharda pisirin.Zeytinyagli biber dolmasini soguk olarak servis yapin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.