1 Nisan 2013 Pazartesi

Lor Peynirli ve Salamlı Kokotlar




Mutfak: Türk
Süre: 20-40 dk.

Malzemeler
225 gr lor peyniri veya labne
1 yemek kasigi ayçiçek yagi
1 küçük sogan, ince dogranmis
100 gr mantar, dogranmis
2 yumurta, çirpilmis
50 gr salam, küp seklinde kesilmis
Bir tutam taze rendelenmis hint cevizi
Tuz
Karabiber
25 gr tereyagi, eritilmis
Maydanoz, süslemek için

Yapılışı
Firini 200 C isitin. Bir tencerede ayçiçek yagini isitin soganlari ekleyip yumusayincaya kadarkizartin. Mantarlari ekleyip 1- 2. dak. devamli karistirarak pisirmeye devam edin. Tencereyi atesten. alip sogumaya birakin. Peyniri süzgeçten geçirip, bir kasede çirpilmis yuymurtalari peyrnire azarazar ekleyerek yedirin.Salam, sogan ve mantarı peynir karisimina ekleyin. Hint cevizini tuzu vebiberi katin.Isiya dayanikli 4 küçük kabin içine firçayla tereyagini sürün. Karisimi esitalarak bu kaplara bosaltin.Kaplari firina sürüp 20-25 dakika kabarip kahverengilesinceye kadarpisirin, Maydanozla süsleyip servis yapin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.