10 Mart 2013 Pazar

Pastırmalı Lahana

Mutfak: Türk
Süre: 40-60 dk.

Malzemeler
4 parça çemensiz pastirma, 1 cm incelikte kesilmis, her biri yaklasik 100gr
40 gr margarin veya tereyagi
500 gr eksi elma, kabuklari soyulup dilimlenmis
3 yemek kasigi tavuk suyu
500-750 gr beyaz lahana, dogranmis
1-2 çay kasagi kimyon
150 gr yogurt

Yapılışı
Firini 180C'ye isitin. Büyük bir tavada margarinin yarisini eritin. Yag kizinca pastirmalari veelmalari ekleyip, elmalar yumusayincaya dek 5-10 dk. karistirarakkizartin. Tavuk suyunu ekleyip 1-2 dakika kaynatin.Bu sirada kalan margarini bir tencerede eritin ve lahanalari ekleyip,karistirin. Tencerenin kapagini örtüp lahanalari 5 dakika pisirin. Ara siralahanalar yapismasin diye tencereyi sallayin.Tencereyi atesten alip, kimyon ve yogurdu ekleyin, iyice karistirin.Karabiberle tatlandirin.Lahanalarin yarisini güvece koyun. Üzerine pastirmali ve elmali karisimiekleyin. Kalan lahanayla üstünü kapatin. Güveci agzi kapali olarak firinda 30 dakika pisirin. Güveçteki malzemeyi iyice harmanlayip sicak olarak servis yapin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.