10 Mart 2013 Pazar

Sebzeli Omlet

Mutfak: Türk
Süre: 10-20 dk.

Malzemeler
175 gr sogan
1 yemek kasigi sivi yag
1 dis sarimsak
1 orta boy kirmizi biber
1 orta boy yesil biber
450 gr domates
6 yumurta
1 tatlı kaşığı kekik

Yapılışı
Bir tavaya zeytinyagini koyun. Dogranmis sogani içine ekleyip, rengidegisip, yumusayincaya kadar orta ateste kavurun.Diger tarafta sarmisagi dövün ve tavanin içine ekleyin. Biberlerinçekirdeklerini çikarip, küçük küçük dograyin ve onu da tavaya ilave edin.Sik sik karistirarak 6-7 dakika kadar pisirinDomatesleri soyup çekirdeklerini ayirdiktan sonra ufak ufak dograyin. Onuda tavaya ekleyin. Suyunu çekip, iyice pisinceye kadar bekleyin.Bir kapta yumurtalari hafifçe çirpin ve maydanoz ile diger baharatlari da ekleyerek tavaya dökün. Bir spatula yardimiyla yumurtanin her tarafa karismasini ve iyicepismesini saglayin. Karisini katilasip, altin rengini alincaya kadar pisirin.Omlet pistikten sonra ince ince kiydiginiz maydanozlari üzerine serperek, bir dilim taze ekmek esliginde servis yapin. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.