16 Mart 2013 Cumartesi

Mantarlı Pay




Mutfak: Türk
Süre: 20-40 dk.

Malzemeler
8 Adet Milföy
4 Yemek kasigi Zeytinyagi
2 Adet kuru sogan
10 Adet Mantar
4 Adet Taze Sogan
2 Adet Çarliston biber
3 diş Sarimsak
1 tatli kasigi toz Seker
1 tatli kasigi Kirmizi Pul Biber
Tuz
Karabiber

Yapılışı
Mantarlari , kuru soganlari, taze soganlari , çarliston biberlerini , sarimsaklari ayiklayip, ayri ayri tabaklara ince ince kiyiniz, Yayvan bir tavada zeytinyagini kizdirip, içine kiyilmis kurusoganlari ilave edip pembelesinceye kadar kavurunuz. Kuru soganlar pembelestikten sonra içine sirasiyla kiyilmis çarliston biberleri, sarimsaklari, taze soganlari ekleyip, kavurunuz. Daha sonra kiyilimis mantarlari ekleyip, mantarlar suyunu çekene kadar sote ediniz. En son olarak Seker, kirmizi pulbiber, tuz-karabiber ile baharatlandirip, bir tasim kavurduktan sonra sogumasi için yayvan bir tabaga alin. Milföy hamurlarini tezgahin üzerine koyup, üzerine sogumus olan harctan koyunuz. Hamurlari üçgen olarak katlayip, kenarlarina bastiriniz. Yaglanmis tepsiye börekleri dizip, üzerlerine yumurta sarisi sürüp, susam serpiniz. Önceden 185 derecede isittiginiz firinda böreklerin üzerleri kizarincaya kadar pisiriniz. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.