11 Mart 2013 Pazartesi

Kalıpta Maydanozlu Tavuk

Mutfak: Diğer
Süre: 20-40 dk.

Malzemeler
2 Tavuk Budu, Herbiri 275 gr. Agirliginda
1 Küçük Sogan, Dörde Bölünmüs,
1 Defne Yapragi
Tuz ve Karabiber
1 Yemek Kasigi Toz Jelatin
3 Yemek Kasigi Soguk Su
2 Kati Yumurta, Dogranmis
40 gr Iyice Dogranmis Maydanoz

Yapılışı

850 ml.lik bir metal kalibi soguk suyla islatin ve buzdolabina koyun.Tavugu, sogan ve defne yapragiyla birlikte bir tencereye koyup üzerine soguk suyu ekleyin. Tuz ve biberle tatlandirip bir tasim kaynatin. Üsteçikan köpükleri alin, üstünü kapatip 45. dak. pisirin. (Tavuga bir sis veyaçatal batirildiginda berrak bir su akmali). Pisme suyunun 600 ml.sini ayirin. Tavugun derisini ve kemikleri ayirip, esit parçalar halinde kesin. Jelatini suya döküp 5 dak. süngerlesinceye kadar birakin. Kaseyi birtencerenin içinde sicak suda birakin 1-2 dak. jelatin çözülünceye dek karistirin. Tavuk suyunu tuz ve biberi ekleyip tatlandirin. Bir kasede tavugu haslanmis yumurtalarla dikkatlice harmanlayin. Maydanozun 2/3 ünü ekleyip karistirin. Tavuk karisimini sogutulmus kaliba yerlestirin. Jelatinle kalibi doldurun. Kalan jelatine kalan maydanozu ekleyip karistirin. Kalibi ve maydanozlu jelatini ayri ayri buzdolabina koyup 6 saat veya bir gece sogutun. Afiyet Olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.