30 Mart 2013 Cumartesi

Beyaz Şarap Sosunda Tavuk



Mutfak: Diğer
Süre: 40-60 dk.

Malzemeler
4 adet 25 gramlik dana jambon
4 adet 150 gramlik kemiksiz ve derisi çikarilmis tavuk gögsü
175 gr arpacik sogani

Sos için:
75 gr sogan
275 ml sek beyaz sarap
1 kokulu otlar buketi
1 tavuk suyu tableti
275 ml kaynar su
15 gr tereyag
20 gr un

Garnitür olarak:
125 gr brokoli
175 gr havuç (birkaç parçaya bölünmüs)

Yapılışı
Ilk olarak tavuk gögüslerini rulo yaparak ya da kesip üst üste koyarak kübik bir sekile getirin. Jambonlari tavuklara sarip bohçalar yapin. Dilerseniz bir kürdan ya da mutfak ipligiyle tutturun. Uygun bir kaba alip, 200 derece firina soydugunuz arpacik soganlariyla beraber atin. 35-40 dakika tavuklar pisinceye kadar firinlayin.Bu arada sosu hazirlayin. Sogani dograyip, kokulu otlar buketi ve sarapla beraber kaynatin. 10 dakika sonra buketi çikartin. Tavuk suyu tabletini suda eritin.Tereyagini eritip unla karistirin. Yavas yavas tavuk suyunu ve sonra da beyaz sarabi ilave edin. Kaynadiktan sonra sos koyulasinca ocaktan alin. Sosu tavugun üzerine döküp, 10 dakika kadar firinda pisirin. Bu arada garnitür olarak kullanacaginiz sebzeleri buharda haslayin ve servis yapin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.