24 Mart 2013 Pazar

Mısırlı Omlet




Mutfak: Türk
Süre: 10-20 dk.

Malzemeler
1 Küçük Kutu Tatli Misir
3 Yumurta
2 Çorba Kasigi Krema
1 Tatli Kasigi Tereyağı

Yapılışı
Misirin suyunu süzün, tuz ve karabiberle karistirin.Yapismayan bir tavada tereyagini eritin. Misirlari bu yagda 1-2 dakika çevirin, kenara alin. Yumurtalari çirpin, ayni tavaya tekrar çok az tereyagi ilave edin, üzerine yumurtalari dökün ve tahta kasikla devamli karistirin. Omletiniz serflesmeden yari sulu haldeyken atesten alin. Misirlari ve kremayi ekleyin.Sicak olarak servis tabagina alin. Sosis, jambon ya da baska hafif bir etle servis yapin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.