25 Mart 2013 Pazartesi

Krem Brüle (Creme Brulée)




Mutfak: Fransa
Süre: 20-40 dk.

Malzemeler
7 Yumurta Sarisi Su Bardagi
Seker
1 Su Bardagi Süt
500 gr Krema
1 Paket Vanilya
2 Yemek Kasigi Nisasta

Yapılışı
Bütün malzemeyi bir tencerede çirpin. Tencereyi, sicak su dolu bir tepsiye yerlestirin. 10-15 dakika süreyle isitin. Bu sirada tenceredeki malzemeleri sürekli karistirin. Su kaynama noktasina gelmeden atesi kapatin. Karisimi firina dayanakli kaplara paylastirin. Soguduktan sonra üzerlerine hafif toz seker serpistirin. Önceden 160 derece isitilmis firinda 2-3 dakika üzerinin kizarmasi için bekletin. Firindan çikardiginiz kaplar soguyunca servis yapin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.