20 Mart 2013 Çarşamba

Yumurta Benyesi / Ekmek Balığı / Yumurtalı Ekmek




Mutfak: Türk
Süre: 10-20 dk.

Malzemeler
4 Yumurta
Tuz
Karabiber
1 Su Bardagi Un
1 Çorba Kasigi Zeytinyagi
1/2 Su Bardagi Soda (aynı ölçüde süt de kullanılabilir)
1 Yumurta Aki

Kızartmak için:
Sıvıyağ

Yapılışı
4 yumurtayi kati kivamda haslayip soyun ve halkalar halinde dilimleyin.Üzerlerine tuz ve karabiber serpin.Derin bir kasede 1 su bardagi un, 1 çorba kasigi zeytinyagi ve yarim subardagi sodayi kanstirin.1 yumurta akini iyice çirparak köpük haline getirip sodali karisima ilaveedin. Yumurta dilimlerini bu kansima batirip kizgin yagda kizartin.Kagit havlu üzerine alip fazla yagini çektirin. Kiyilmis maydanozla süsleyip sicak olarak servis yapin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.