12 Mart 2013 Salı

Barbunya Pilaki



Mutfak: Türk
Süre: 20-40 dk.

Malzemeler
1 kg. taze barbunya
2 orta boy sogan
2-3 dis sarimsak
2 orta boy havuç
1 orta boy patates
3-4 tane sivribiber
6 tane orta boy domates
1/2 demet maydanoz
1 limon
1 su bardagi zeytinyagi
4 su bardagi su
Tuz
Seker

Yapılışı
Barbunyayi ayiklayin ve 4 su bardagi suda 20 dakika kadar haslayip, süzün. Süzme suyundan 1,5 su bardagi alin. Limonu sikip bir kenara koyun. Yagi kizdirin, ince kiyilmis sogani iyice kavurun. Küp seklinde dogranmis patates, dogranmis sivribiber ve havucu ekleyin. Sebzeleri hafif kavurun. Tencereye haslanmis barbunya, rende domates, su, limon, tuz ve sekeri ekleyin. Yirmi dakika pisirin. Soguduktan sonra üzerine ince kiyilmis maydanozu serpistirin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.