20 Mart 2013 Çarşamba

Yoğurt Soslu Ispanaklı Çılbır




Mutfak: Türk
Süre: 20-40 dk.

Malzemeler
750 gr ispanak (ayiklanip, bol suda bir kaç kez yikandiktan sonrasüzülmüs)
60 gr (4 çorba kasigi) margarin
1/2 çay kasigi tuz
Taze çekilmis karabiber
5 yumurta
Kırmızı biber
1/4 litre (5 su bardagi) su
125 ml (1/2 su bardagi) sirke
300 gr yogurt sosu

Yapılışı
Ispanaklari hazirlamak için bir tencereye yariya kadar su koyup, tuzu ekledikten sonra kaynatin.Su kaynayinca, ispanaklari katip, 3-4 dakika haslayin. Bu sürenin sonunda ispanagi tencereden alip, kevgire aktarin. Üzerinden soguk su geçirin.Sonra haslanmis ispanagi bir top gibi sikarak suyunu süzün. Bir baska tencereye margarinin 2 çorba kasigini koyup, orta ateste eritin. Yag kizinca haslanmis ispanagi ekleyip, çatalla karistirarak isitin. 1/2 çay kasigi tuz ve biberini katin.Ispanak isininca tencereyi atesten alip, ispanagi sicak olarak bir kenardasaklayin. Yumurtalari pose edin.Önceden isitilmis tabaklara ispanagi esit miktarlarda yerlestirin. Üzerlerineyine delikli kasikla alinarak süzdürülmüs yumurtalari koyun. Yogurt sosunu en üste kasikla gezdirin.Küçük bir sahanda kalan 2 çorba kasigi margarini orta ateste eritin. Yag kizinca kırmızı biberi ekleyip iyice karistirin. Biberli yagi yogurt sosunun üzerine gezdirip, ispanakli çilbiri sicak olarak servis yapin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.