14 Nisan 2013 Pazar

Saray Usulü Lokma




Mutfak: Türk
Süre: 60 dk.-Fazla

Malzemeler
250 gr Un (2 su bardagi)
1 Su Bardagi Su
1 Tatli Kasigi Taze (yaş) Maya
1 Kahve Kasigi Pudra Sekeri
1 Kahve Kasigi Tuz
1 Yumurta
 1 litre (5 su bardağı) Rafine Yağ

Şurubu:
1 kg Toz Seker (4 su bardagi)
2 Su Bardagi Su
1 Tatli Kasigi Limon Suyu

Yapılışı
Küçük bir kapta maya ve pudra sekerini karistirip, 1 kahve fincani kadarsu ile eziniz. 2 kahve fincani un ekleyip iyice karistirdiktan sonra, kaseninüstüne bir kapak kapatip, 20 dakika bekletiniz.Kalan unu eleyiniz. Ortasini havuz gibi yapip, içine kasedeki mayalikarisimi, kalan suyu, tuzu ve yumurtayi katiniz. Elinizle yedirerek karistiripbir hamur yapiniz. Hamuru 5 dakika sürekli yogurunuz. Hamur elinize vetezgaha yapismayacak kadar olgunlastiktan sonra, büyükçe bir tencereyekoyup 5 dakika daha, çekerek yogurmaya devam ediniz. Tencerenin kapagini kapatip hamuru 30 dakika bir kenarda bekletiniz.Surub için: Orta boy bir kaba sekeri, suyu ve limon suyunu koyunuz. Orta ateste sürekli karistirarak sekeri eritiniz. 15 dakika kadar kaynattiktansonra, bir kenarda bekletiniz.Rafine yagi bir tencereye koyup harli ateste kizdiriniz.Hamurdan sol avucunuza sigacak kadar aliniz. Basparmaginizi hafifçearalik birakarak sol yumrugunuzu sikiniz. (Avucunuzdaki hamurbasparmaginizla isaret parmaginizin arasindan çikacaktir.) Hafifçe yaglanmis bir çay kasigi ile çikan hamuru küçük küçük kopararak, kizginyagda kizartiniz. Kizaran lokmalari delikli kepçe ile yagdan çikarip surubunbulundugu kaba atiniz. Bütün lokmalar kizarip surubu iyice çektikten sonraservis tabagina koyup servis ediniz. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.