22 Nisan 2013 Pazartesi

Kestaneli-Elmalı Krep




Mutfak: Türk
Süre: 60 dk-Fazla

Malzemeler
8 Krep
2 Golden Elma
600 gr. Kestane Püresi (hazir alinabilir)
1 Limon
1 Yemek Kasigi Tereyagi
1 Paket Vanilya
2 Yemek Kasigi Krema
4 Yemek Kasigi Çekilmis Findik (badem veya fistik da olabilir)
2 Yemek Kasigi Pudra sekeri (kestane püresi sekerliyse,pudra sekeri gerekmez)
100 gr. Bitter Çikolata Findik Büyüklügünde Tereyagi

Yapılışı
Elmalari soyun, çekirdeklerini çikarin, ince dograyin ve kararmamasi için limon suyu ile islatin.Tereyagini yapismayan tavada eritin, elmalari kisik ateste 10-12 dakika pisirin. Yumusayinca ezerek püre haline getirin. Kestane pürenizi (sekersiz ise pudra sekerini de katarak), vanilya ve çekilmis badem ya da findigi. elma püresine ekleyin.Kreplerinizin içini bu püre ile doldurun, kese seklinde kapatin ve agzini limon ya da portakal kabugundan kesecegIniz seritlerle baglayin.Bifter çikolatayi benmaride eritin, gerekirse biraz süt ilave edin. Bu sosu krepleninizin üzerine dökerek servis yapin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.