3 Nisan 2013 Çarşamba

Fasulye İçli Lahana Sarması





Mutfak: Diğer
Süre: 60 dk-Fazla

Malzemeler
12 beyaz lahana yapragi
1 yemek kasigi ayçiçek yagi
1 sogan, ince dogranmis
100 gr kuru fasulye, geceden islatilmis
600 ml tavuk suyu
Tuz
1 yemek kasigi domates salçasi
1 limonun suyu

Yapılışı
Bir tencerede yagi isitin. Sogani ekleyip, 5 dakika hafifçe renk alincayakadar pisirin. Fasulyeleri süzüp tavuk suyuyla birlikte tencereye ekleyin.Bir tasim kaynatin. Atesi kisip fasulyeler yumusuncaya dek 1 saat pisirin.Bu arada baska bir tencereye tuzlu su koyup bir tasim kaynatin. Lahana yapraklarinin sert kisimlarini ayirip ikiser ikiser kaynamis suya atarak kivrilabilir olana kadar haslayin. Dikkatlice süzüp, akan soguk suyunaltinda tutun, sonra bir kagit havlu üstünde kurumaya birakin. Fasulyeleri süzüp tahta kasikla ezin. Fasulye püresinin içine domatessalçasi, limon suyunun yarisi, tuz ve biberi katip karistirin. Fasulye kansiminindan bir yemek kasigini lahana yapraginin bas tarafinakoyun, 2 tarafini kivirarak yuvarlayin. Böylece 8 adet lahana sarmasi hazirlayin. Kalan yapraklari büyük bir tencereye yerlestirin. Sarmalari üstüne koyun. Kalan limon suyunu sarmalarin üzerine gezdirin. Sarmalarin üzerini kapatacak kadar soguk su koyup tuz serpistirin. Dolmalarin üzerine birporselen tabagi ters olarak yerlestirin. Tencerenin kapagini kapatip bir tasim kaynatin. Agir ateste l saat pisirin. Dolmalari sicak bir tabakta servis yapin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.