2 Nisan 2013 Salı

Ispanaklı ve Havuçlu Katman




Mutfak: Diğer
Süre: 60 dk-Fazla

Malzemeler
750 gr ispanak, saplari ayrilmis
750 gr havuç, rendelenmis
Tuz
Taze rendelenmis hindistan cevizi
1 çay kasigi iyice rendelenmis portakal kabuğu
Taze öğütülmüs karabiber
50 gr margarin veya tereyağı
Ayrica pişirme kabını yağlamak için margarin

Yapılışı
Firini 180C'ye isitin. 500 gr'lik bir kabi yaglayin. Ispanağın yapraklarini yikadiktan sonra üzerlerinde kalan su ile büyük bir tencereye koyun. Üzerine tuz serpistirip tencerenin kapagini kapattiktan sonra agir ateste 5 dak. pisirin. Bu sirada yemegin dibinin tutmamasi içinzaman zaman tencereyi sallayin.Ispanagi süzüp, elinizle suyu iyice çikincaya dek sikin. Ispanakları ince doğrayıp tuz ve hindistan ceviziyle tatlandirdiktan sonra bir kenara koyun. Havuçlari ve portakal kabugunu karistirip tuz, biber ekleyin. Önceden yağlanmış kaba yarıya kadar yayın. Üstüne ispanagi koyun. Kalan havuçlari da ispanagin üstüne yerlestirin. Küçük bir tavada margarini eritip, kaptaki havuçlarin üstüne dökün. 1 saat fırında pişirin.

Servis için: Bir bıçakla kabin kenarlarindan kesin, sonra isitilmis bir servis tabagini üstüne koyup ters çevirin. Portakal dilimleri ve maydanozla süsleyin. Dilimleyip servis edin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.