3 Nisan 2013 Çarşamba

Fırında Sarmısaklı Domates




Mutfak: Türk
Süre: 30-60 dk.

Malzemeler
4 dilim ince kesilmis kepek ekmegi veya tost ekmegi
4 adet iri domates
Yarim tatli kasigi kekik
1 limonun suyu
2 çorba kasigi zeytinyagi
1 çorba kasigi sirke
1 çay kasigi esmer seker
1 bas sarmisak (ikiye bölünmüs)
Yarim su bardagi küp küp dogranip haslanmis enginar
1 çorba kasigi ince kiyilmis maydanoz
Tuz
Karabiber

Yapılışı
Ön hazirlik olarak firini isitin.Domatesleri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinin disari çikmasi için hafifçebastirin. Kesilmis taraflari üste gelecek sekilde domatesleri isiya dayanikli bir kaba yerlestirin. Kekik, tuz, karabiber, zeytinyagi, esmer seker vesirkeyi iyicekaristirdiktan sonra domateslerin üzerine dökün.Domatesleri, 15 dakika bir yüzü, 15 dakika da diger yüzü olmak üzerefirinda 30 dakika pisirin. Firindan çikartin ve ilinmaya birakin.Ekmek dilimlerini iki yüzü de kizarincaya kadar pisirin. Ekmeklere, iyicedövülmüs sarimsaktan dilediginiz kadar sürün. Enginari, limon suyunda haslayarak küp küp dograyin ve domatesin içine doldurun. Ilıkken servis yapin. Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.