2 Nisan 2013 Salı

Füme Balık Çorbası




Mutfak: Fransa
Süre: 20-40 dk.

Malzemeler
1 Orta Büyüklükte Alabalık Fileto
2 Taze Soğan
4 Su Bardağı Su
2 Orta Boy Patates
1 Çorba Kaşığı Sirke
1 Çay Bardağı Pirinç

Yapılışı
Soğanları ince ince kıyın. Patatesleri küp dograyin. Soğanlarla birlikte 4 su bardagi suda diri kivamda haslayin. Kiyilmis maydanoz ve tuz ilave edin. Kaynamaya baslayinca yikanmis pirinci ekleyin. 10-15 dakika pisirin. Alabaligi 1 çay bardagi su ile 5 dakika pisirin. Atesten alip derisini soyun ve ince seritler halinde dograyin. Çorbaya ilave edin. Sirke ve gerekirse 1-2 kepçe sicak su ekieyin. Pirinç yumuşayana dek pişirin. Maydanozla süsleyip servis yapin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.