11 Nisan 2013 Perşembe

Meyveli Krep






Mutfak: Türk
Süre: 40-60 dk.

Malzemeler
2 kahve fincanı un
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
Bir tutam tuz

Kızartmak için:
Sıvı yağ

İç malzemesi:
1 kahve fincanı tereyağı
1.5 kahve fincanı toz şeker
6 muz
1 limon
2 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz içi

Yapılışı
Un, kabartma tozu ve tuzu derin bir kapta harmanlayın. Yumurtayı küçük bir kasede çırpın ve unlu karışıma ekleyin. Sütü ilave edip mikserle iyice karıştırın.Tavada biraz sıvı yağı kızdırın. Hazırladığınız karışımdan tavanın tabanını kaplayacak kadar dökün. Bir tarafı kızarınca, kapak yardımıyla ters çevirip arka yüzünü de pişirin. Hamur bitinceye kadar işlemi sürdürün. Tereyağı ve 1 kahve fincanı toz şekeri küçük bir tavada eritin. Muzları dilimleyip şekerli yağa ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Limon suyunu ilave edip karıştırın ve ateşten alın.Yağlanmış fırın tepsisine bir krep yerleştirin. Üzerine muzlu karışımdan yayın ve tekrar kreple kapatın. En üstte krep kalacak şekilde bir kat muz bir kat krep döşeyin. Ceviz içi ve kalan toz şekeri en üstteki krebin üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.