14 Nisan 2013 Pazar

Kurdela Tatlısı




Mutfak: Türk
Süre: 40-60 dk.

Malzemeler
2 Yumurta
1 Çay Fincani Süt
1 Çay Fincani Nisasta
5 Çay Fincani Un
1 Çorba Kasigi Siviyag
1 Çorba Kasigi Sirke
100 gr Çekilmis Antepfistigi ya da Fındık
2 Su Bardagi Siviyag
1 Tutam Tuz

Şerbet için:
2.5 Su Bardagi Tozseker
2 Su Bardagi Su
2 Damla Limon Suyu

Yapılışı
Unun ortasini havuz gibi açarak, süt, yumurta, yag, tuz ve sirkeyi ekleyip sert olmayan bir hamur yogurun. Hazirladiginiz hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra bes parçaya bölün. Her parçayi hafifçe yassilatarak üzerine nisasta serpin. Yufka inceliginde açin. Hamura kare sekli vermek için çevresindeki fazlaliklari kesin. Kare seklindeki hamuru büzün. Esit araliklarla, istediginiz büyüklükte, fiyonk sekline gelecek biçimde ortalarindan sikin ve kesin. Fiyonk seklindeki hamurlari kizgin yagda kizartin. Peçete serilmis tabagina alin. Diger tarafta seker ve su ile serbeti kaynatin. Limon suyunu ilave edin. Soguduktan sonra kizaran hamurlari serbete batirin. Fındık ya da antep fistigina bulayip servis yapin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.