6 Nisan 2013 Cumartesi

Sarığı Burma / Sarı Burma




Mutfak: Türk
Süre: 60 dk-Fazla

Malzemeler
Hamuru için:
1/2 kg Un
3 Adet Yumurta
1 Çay Bardagi Süt
1 Çay Bardagi Sivi Yag
1 Tutam Tuz
3 Çorba Kasigi Yogurt

Yufkaları açmak için:
1 Kase Nisasta

İçi için:
1/2 kg Ceviz

Şerbeti için:
1 Paket Margarin
7 Su Bardagi Toz Seker
8 Su Bardagi Su
1/2 Limon

Yapılışı
On hazirlik olarak, 7 su bardagi toz seker ve 8 su bardagi suyu kaynatin. Içine yarim limonu sikm. Hazirladiginiz serbeti sogumaya birakin. 1- Derince bir kabin içinde, yarim kg un, 3 adet yumurta, 1 çay bardagi süt, 1 çay bardagi sivi yag, bir tutam tuz, 3 çorba kasigi yogurdu karistirin. Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edene kadar yogurun. Daha sonra, hamurdan 30 adet beze yapin.2- Üzerlerine nisasta serpip oklavayla ince yufkalar açin. Her birinin içine bir miktar dövülmüs ceviz serpin.3- Yufkayi oklavaya sarin.4- Yaglanmis tepsiye yufkalari iki tarafindan büzerek siyirin.5- 1 paket margarini eritip, sarigi burmalarin üzerine dökün. Onceden isitilmis firmda 30-40 dakika pisirin. Soguttugunuz serbeti sarigi burmalarin üzerine dökün. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.