15 Nisan 2013 Pazartesi

Kürdan Tatlı




Mutfak: Türk
Süre: 20-40 dk.

Malzemeler
1 adet yufka
1 paket kürdan
1 bardak sivi yag
1 su bardagi seker
1 su bardagi su
Çeyrek limon (suyu)

Yapılışı
Sekeri ve suyu kaynatin. Serbet kivamini alinca içine limon suyunu ilave edin. Bir dakika daha kaynatin. Atesten alip vanilyayi ilave edin ve sogumaya birakin. Bir yufkayi ortadan ikiye bölün. Yuvarlak tarafindan baslayarak gevşekçe rulo halinda sarin. 3 cm genisliginde kesin. Her bir ruloya birer kürdan batirin. Kizdirilmis çiçek yaginda kizartin. Hemen iyice sogutulmus serbete atin. 3-5 dakika beklettikten sonra servis tabagina alip servise sunun.
Not : Serbetin soguk olmasi tatlinin çitir olmasini saglar. Yufkanin gevsek sarilmasi tatlinin hamur olmasini engeller. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.