1 Nisan 2013 Pazartesi

Körili Şalgam Çorbası




Mutfak: Fransa
Süre: 20-40 dk.

Malzemeler
500 gr küçük salgam
Tuz
25 gr margarin veya tereyagi
1 küçük sogan, iyice rendelenmis
2 çay kasigi köri
600 ml tavuk suyu
1 çay kasigi seker
Yarim limonun suyu
Taze ögütülmüs karabiber
150 ml krema

Yapılışı
Salgamlari tuzlu kaynar suya atarak 3 dakika haslayip, süzün. Bir tencerede margarini eritip, soganla birlikte salgamlari ekleyin. Tencerenin kapagim kapatip, agir ateste 5 dak. pisirin. (Arada sirada tencereyi, sebzelerin birbirine yapismamasi için, sallayin.) Köriyi ve tavuk suyunu ekleyin. Sekeri ve limon suyunu katip, tuz ve biberini ilave edin. Tencerenin kapagini kapatip,agir ateste salgamlar yumusayincaya kadar 10 dak pisirin. Salgamlari bir süzgeçten ezerek geçirin veya soguttuktan sonra blendar'dapüre haline getirin.Salgam püresini tekrar tencereye aktarip iyice isitin. Kaselere koyduktan sonra herbirine kremayi ilave edip karistirin ve maydanozla süsleyin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.